Aquagym

 

Aquagym is het originele water fitnesssysteem. Aquagym bestaat uit 8 fitnesstoestellen, die samen de ideale workout in een zwembad creëren.

De voordelen van fitness in het water: Aquagym heeft unieke principes die afwijken van traditionele 'droge' fitnesstoestellen. Bij gewone fitness geldt het principe: hoe hoger het gewicht, hoe harder de spieren moeten werken.

 

Bij onze Aquagym geldt:

 

• De natuurlijke weerstand van het water bepaalt hoe zwaar uw oefening is: vlugger bewegen vergroot uw weerstand;

• weerstand ontstaat ook door kussens die drijven op het water en naar beneden moeten worden getrokken.

 Het systeem werkt dus op basis van natuurwetten, namelijk drijfvermogen en weerstand. Zo wordt een complete cardio-vasculaire en aerobic workout aangeboden.

 

Klik hier: Tijden of Tarieven

Aquafysio

 

U kunt zich aanmelden bij FysioDenHelder voor AquaFysio. Hier wordt een persoonlijke kennismaking ingepland waarbij een intake wordt afgenomen. Uw behandelend fysiotherapeut beslist dan in overleg met u of u in aanmerking komt voor AquaFysio. Wanneer u in aanmerking komt voor AquaFysio zullen er enkele specifieke testen worden afgenomen. Met de resultaten hiervan wordt dan een behandelprogramma opgesteld, op basis van uw persoonlijke doelstelling. Na enige tijd van training zal worden geëvalueerd over het klachtenpatroon en neemt de redzaamheid in het dagelijks leven toe.

Vergoedingen 
AquaFysio wordt gezien als fysiotherapeutische behandeling, in groepsverband of individueel. Wanneer u aanvullend bent verzekerd, kunt u de AquaFysio vergoed krijgen door de verzekering. Vraag voor meer informatie naar de voorwaarden. 
Klik hier: FysioDenHelder