Duikbassin CZSK "Triton 21":

Het stichtingsbestuur heeft onderzocht of er markt bestaat voor sport- en professioneel duikonderwijs. De Koninklijke Marine/ DDS (defensie duikschool) heeft enkele jaren geleden een akkoord bereikt om alle defensie duikopleidingen in Den Helder te initiëren/ verzorgen. Dit impliceert dat de defensie duikschool (DDS) inmiddels is getransformeerd tot algemene duikschool voor geheel defensie. Daarbij zal zij gecertificeerd zijn voor het geven van duikopleidingen aan zowel defensie- als de civiele sector.

CZSK heeft in de directe nabijheid van de defensie duikschool een 21 meter diep duikbassin (Triton 21) in de haven aan laten leggen. De afmetingen zijn breedte 12 meter lengte 17 meter. In het bassin zijn op drie dieptes 9, 15 en 21 meter werkplateaus aangelegd voor diverse duikoefeningen.

Aquacentrum Den Helder mag deze voorziening kosteloos (om niet) gebruiken als er sprake is van NOB opleidingen speciaal voor defensie personeel. Daarnaast mag Aquacentrum Den Helder deze voorziening aan Brandweerkorpsen verhuren. Afspraak daarbij is dat er een DPL door Aquacentrum Den Helder wordt geleverd om toezicht te houden.