Zwemles

Leren zwemmen is in ons waterrijke land van levensbelang. Wij wonen niet alleen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. Daarom is het een must dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. De basis van leren zwemmen is het Zwem-ABC, een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier.

Informatie: 0223 62 82 44

Aquacentrum Den Helder heeft diverse zwemlessen.

Klik hier:

Aquacentrum  Den  Helder is aangesloten bij NRZ Nationale Raad Zwemdiploma's .

Gedragscode ACDH-Zwem-ABC

Licentie Zwem-ABC

Vanaf 1 september 2014 kunnen zwemlesaanbieders de overstap gaan maken van de huidige ‘Erkenning’ naar het verkrijgen van een Licentie Zwem-ABC. Deze Licentie geeft ouders en kinderen duidelijkheid dat de zwemlesaanbieder die in het bezit is van de Licentie Zwem-ABC handelt volgens de nieuwe kwaliteitsstandaard van de zwembranche.

Sinds jaren wordt er bij een zwembad, zwemschool of zwemvereniging waar je kunt afzwemmen voor het Zwem-ABC gecontroleerd of het afzwemmen verloopt conform de afzwemeisen – de Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma’s Zwemdiploma’s, afgekort BREZ. Met de invoering van de Licentie Zwem-ABC wordt een zwemlesaanbieder ook getoetst op zaken als: is er voldaan aan wet- en regelgeving, is de zwemlesgevende gescreend en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), werkt de zwemlesaanbieder volgens de Gedragscode Zwembranche, is de zwemlesgevende voldoende opgeleid, is er nagedacht over de manier van lesgeven, hebben ouders zicht op de vorderingen van de kinderen tijdens de zwemles, is er een ongevallenregistratie en een klachtenprocedure. Meer informatie vindt u op de website http://gedragscodezwembranche.nl.

In het verleden bestond er geen landelijke norm voor het afzwemmen. In elke provincie werd op een andere manier afgezwommen voor het diploma. Vanaf 1998 bestaat de huidige BREZ en moet iedereen bij het diplomazwemmen dezelfde vaardigheden laten zien. Nu maakt de zwembranche een volgende stap en komt er meer eenheid in de kwaliteit van de zwemlesaanbieder.

Het Zwem-ABC wordt uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ, het kennisinstituut waarin de partijen RECRON, VSG en KNZB bestuurlijk zijn vertegenwoordigd. Deze partijen streven naar een continue kwaliteitsverbetering van het Zwem-ABC. De Licentie Zwem-ABC is een volgende stap in dit proces, waarmee borging van veiligheid en kwaliteit van leren zwemmen wordt gestimuleerd. Zwemlesaanbieders krijgen tot 1 januari 2018 de tijd om te voldoen aan de nieuwe kwaliteitseisen. Zwemlesaanbieders die na die datum hieraan niet kunnen voldoen, kunnen het Zwem-ABC niet meer uitgeven. ACDH voldoet aan de eisen en heeft een keuring voor de licentie aangevraagd. Binnenkort volgt de keuring.

Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ streeft – met de branche – naar een zwemklimaat zonder ongewenste intimiteiten en acht het van belang dat ongewenste omgangsvormen, waaronder seksuele intimidatie, wordt voorkomen en bestreden. Het is belangrijk dat zowel de professionals als de consumenten van de branche in vertrouwen met een deskundige kunnen praten en advies kunnen krijgen. Om dit mogelijk te maken is met ingang van 1 mei 2010 het Vertrouwenspunt Sport van NOC*NSF beschikbaar voor de zwembadbranche. Klik hier voor meer informatie.

Deze informatie is ook beschikbaar bij de receptie van Aquacentrum Den Helder.

CONTACT

Stichting Aquacentrum Den Helder

Het Nieuwland 2

1784 EA Den Helder

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Babydobber

BabyDobber eerste echt veilige oplossing voor babyzwemmen

Na bijna vijf jaar van verfijnen, experimenteren en testen is er nu ’s werelds eerste echt veilige oplossing voor ouders die willen zwemmen met hun baby: de BabyDobber. Ouders mogen gratis gebruik van de BabyDobber tijdens het gezins- & recreatief zwemmen. Elke woensdagochtend worden de BabyDobbers gebruikt tijdens het ouder-en-kindzwemmen in Aquacentrum Den Helder.

De BabyDobber laat zich volgens www.babydobber.com het beste omschrijven als een drijvende ring met daarin een zitje en eronder een dobber. Eenmaal in het zwembad vult de dobber zich met water. Dankzij unieke zelfstabiliserende eigenschappen en een goede ondersteuning van de rug en het hoofdje zit een baby heel comfortabel in de BabyDobber, de kans op kanteling is bij normaal gebruik uitgesloten. Traditionele drijfmiddelen zijn onvoldoende betrouwbaar.

IMG 2534II

Ze kunnen lek raken, zinken, kinderen kunnen snel omkiepen. BabyDobber kent al deze gevaren niet en claimt dan ook ’s wereld eerste echt veilige oplossing te zijn. Het zitje is door BabyDobber uitvoerig getest. Zodra een baby een beetje kan zitten (gemiddeld vanaf vijf tot zeven maanden), is de BabyDobber al geschikt, tot kinderen met een gewicht van elf kilo.

Aquacentrum Den Helder heeft als eerste zwembad ter wereld(!) de babydobbers in gebruik mogen nemen. Zo is het ook voor de allerkleinste een groot plezier om naar het zwembad te gaan. Kersverse ouders en verzorgers: kom snel waterpret maken met je kindje!