BABYZWEMMEN

Voor de hele kleintjes (vanaf 16 weken), samen met papa en mama. Aan het echte 'leren zwemmen' (het Zwem-ABC) zijn ze nog niet toe. Maar toch... ter voorbereiding op dat 'leren zwemmen' is al heel veel mogelijk. Het gebeurt allemaal samen met papa of mama. Stap voor stap worden de kleintjes met oefeningen en spelletjes vertrouwd gemaakt met het water. Het in het water zijn, is al een hele belevenis. Er vrij mee om kunnen gaan, is een volgende stap. Spetteren en spatteren, kopje onder en kijken onder water horen erbij. En dan drijven op borst en rug, draaien en buitelen.
Je vrij kunnen bewegen. Springen/vallen van de kant in het water en klauteren vanuit het water op de kant of op een vlot.

 

PEUTERZWEMMEN

 

Vanaf 3 jaar begint de basis van het leren zwemmen voor het Zwem-ABC. In het begin wordt veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren lopen in het water, spetteren, te water gaan en er uit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen.

Elke week fijn naar het zwembad. 

 

TIJDEN

Baby zwemmen woensdag 10.00-10.30  vanaf 4mnd

Peuter zwemmen woensdag 0900-09.30 vanaf 2 1/2 jaar