Artikelindex

Zwemles Zwem-ABC 

 

Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma's: A, B en C. Het Zwem-ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma's A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. Die kan zich dan goed redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water.

Inschrijven

U kunt uw kind(eren) inschrijven voor zwemles bij Aquacentrum Den Helder zodra zij 3 jaar en 10 maanden zijn via ons inschrijfformulier te verkrijgen bij de receptie.U komt dan op de wachtlijst te staan. De periode dat uw kind op de wachtlijst staat is afhankelijk van de lestijd/dag waarvoor u kiest. Kosten inschrijven € 5,- (wordt verrekend bij aanschaf leskaart. Telefonische inschrijven is dan ook niet meer mogelijk, inschrijfformulieren aanwezig bij receptie Aquacentrum Den Helder.

Wanneer? 

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het leszwemmen in Aquacentrum Den Helder: bij de inschrijving kunt u daarin een keuze maken.

·         Maandag & donderdag 1/2 keer in de week 45 minuten zwemles.

·         Woensdag 1 keer in de week 45 minuten zwemles.

·         Dinsdag & vrijdag 1/2 keer in de week 45 minuten zwemles. 

·         Zaterdag 1 keer in de week 45 minuten zwemles.

Advies leeftijd

Ieder kind kan leren zwemmen, de vraag is alleen, wanneer begin je ermee?
In Aquacentrum Den Helder wordt gestart vanaf 4 jarige leeftijd advies is 5 jaar. Veel hangt af van het kind zelf. 

Te hoge verwachtingen van een vierjarige: Een kind van vier begrijpt instructies minder goed en vergeet snel wat hij leert, vanaf 5 jaar leert een kind veel sneller zwemmen. Dan zitten ze op de basisschool, zijn ze al gewend om naar een leerkracht te luisteren en opdrachten uit te voeren en kunnen ze zich beter concentreren. Verder is uit onderzoek gebleken dat kinderen op hun vijfde jaar over de juiste motoriek beschikken om goed te leren zwemmen. Maar het belangrijkste is of het kind plezier in het zwemmen heeft.

Instromen: Kinderen die al zwemlessen hebben gevolgd kunnen instromen, tijdens een proefles wordt er gekeken naar het niveau van het kind.

Informatie?                                                         
Voor opgave, advies of verdere informatie kunt u contact opnemen met Aquacentrum Den Helder: 0223 62 82 44  

Wachtlijst informatie: Plaatsing gebeurt op basis van inschrijf datum. Wanneer uw kind aan de beurt is wordt u telefonisch op de hoogte gebracht. Info wachtlijst telefonisch op de volgende tijden maandag en vrijdag na 15.00 uur en dinsdag, woensdag of donderdag na 13.00 uur, Aquacentrum Den Helder: 0223 62 82 44.