Schoolzwemmen

Schoolzwemmen

Zwemmen voor basisscholen

Aquacentrum Den Helder biedt voor basisscholen uit de gemeente Den Helder een divers pakket aan schoolzwemmogelijkheden. Scholen kunnen kiezen voor een maatwerkpakket of kunnen een keuze maken uit een van de onderstaande programma’s:

 

– Red je vriendje

Ben jij ook wel eens in het water gevallen? In onze waterrijke stad zou dit zomaar kunnen gebeuren. In het programma red je vriendje! Leer je o.a. jezelf redden bij het te water raken. Hoe kom ik zo snel mogelijk op een veilige manier bij de kant. Hoe kan ik mijn te water geraakte vriendje hulp bieden waarbij mijn eigen veiligheid niet in gevaar komt.

Onderdelen in dit programma zijn:

 

– Zwemsporten

Lekker bewegen in het water. In het water zijn een tal van mogelijkheden om te sporten. Dit zowel individueel als in team verband. Omgaan met winst en verlies, inzicht in verschillende spel situaties en werken aan uithoudingsvermogen en conditie.

Onderdelen in dit programma zijn:

 

– Educatie en Spel

Oplossen van rekensommen een rebus of een moeilijke puzzel. Dit doe je tijdens het onderdeel spel. Ook in het water kan je kwartet spelen. Niet met kaarten maar met voorwerpen. Het in groepjes opdrachten maken en oplossen of individueel bezig zijn met een opdrachtje.

Onderdelen in dit programma zijn:

 

– Bewegen op muziek

Wat kan je allemaal met muziek doen? Je kan werken met materiaal om weerstand en opwaartse druk van het water te ervaren. Ritmische, gevoel, kracht en uithoudingsvermogen worden hierbij getraind. Durf jij de uitdaging aan?

Onderdelen in dit programma zijn:

Programmaduur groepsgrootte zijn in overleg met de school. Daarnaast kan ook een maatwerk programma worden opgesteld. Voor informatie en mogelijkheden bel 0223 628244 of receptie@aquacentrumdenhelder.nl

Woensdag
12:30 - 14:00 uur
Nog beschikbaar
Donderdag
12:30 - 14:00 uur
Nog beschikbaar
  • Activiteit informatie

    Heb je nog vragen over deze activiteit? Je kunt deze stellen met het onderstaand formulier.