Zwangerschapszwemmen

Zwangerschapszwemmen

Ben je zwanger? Gefeliciteerd en kom zwangerschapszwemmen! Het is namelijk belangrijk om tijdens je zwangerschap in beweging te blijven, of je nu 8 of 38 weken zwanger bent!

Doordat de schokbelasting minimaal is, kun je in het water heerlijk vrij en veilig bewegen. Wil je fit zijn voor de bevalling kom dan zwemmen! Zwangerschap zwemmen heeft niet alleen lichamelijke voordelen, het is ook de manier om andere zwangere vrouwen te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen.

Omdat het water je zwaarder wordende lichaam ondersteunt, kun je veilig en prettig bewegen. Ook je baby vindt het prettig wanneer je zwemt, de langzaam schommelende bewegingen geven en hebben een rustgevend effect.

Gezondheidsvoordelen voor iedere fase tijdens je zwangerschap
Bijvoorbeeld in de ochtend kan zwemmen helpen ochtendmisselijkheid tegen te gaan. Het is goed voor de bloedcirculatie en bloeddruk. Wat dacht je van je rug? Als je buik groeit neemt de belasting voor de rugspieren toe. Zwemmen zorgt voor sterke rugspieren, je traint je hele lichaam, onderhoudt je conditie en voorkomt een te grote gewichtstoename.

Groepsles en begeleiding
Tijdens het zwangerschapszwemmen ligt de focus op veilig en relaxt bewegen. Samen met andere aanstaande moeders doe je verschillende zwem-, drijf- en ontspanningsoefeningen in twee verschillende baden. In het ene bad doe je oefeningen gericht op het onderhouden van je conditie en het trainen van je spieren. In het warme bad doen we adem- en ontspanningsoefeningen, een heerlijk moment voor jezelf en waarbij je tot rust komt. Kom en ervaar het zelf!

Zwemmen na de bevalling
Na de bevalling is zwemmen een goede manier om weer fit te worden. Doorgaans mag je na zes weken weer beginnen met sporten, waaronder zwemmen, luister goed naar je lichaam en bouw het rustig op. Twijfel je of je er klaar voor bent om te water te duiken, neem dan contact op met je verloskundige. Is je baby 4 maanden oud, dan kan je met hem of haar gaan babyzwemmen. Dit is goed voor de ontwikkeling van je kleine en bevordert op een ontspannen manier de band tussen jou en je kind.

Dit betreffen doelgroepactiviteiten. Tijdens de zomervakantie gaan de doelgroepen niet door, wij adviseren om in de zomervakantie regelmatig te blijven zwemmen.

Maandag
17 juni
Donderdag
20 juni

  • Activiteit informatie

    Heeft u nog vragen over deze activiteit? U kunt deze stellen met het onderstaand formulier.