Verenigingen

Verenigingen

De diverse verenigingen die, via Aquacentrum Den Helder, zwemmen in zwembad Het Heersdiep kunt u hieronder terugvinden. De verenigingen hebben vaste zwemtijden en -dagen. Naast verenigingen maken ook diverse overige gebruikers gebruik van het zwembad.

Heeft u interesse om ook met uw vereniging of organisatie te komen zwemmen? Dat kan! Er zijn nog een aantal blokken beschikbaar voor verenigingen in het gebruikersrooster.

Duikcentrum Den Helder

Bij Duikcentrum Den Helder ligt de weg naar de mooie wereld onder water voor je open. De ervaren staf staat garant voor plezier en veiligheid tijdens deze nieuwe ervaring. De PADI duikopleidingen zijn wereldwijd erkend en openen een deur naar nieuw avontuur!
We zwemmen elke maandagavond van 21.00 tot 22.00 uur in het wedstrijdbassin van het zwembad.

Naar de website van Duikcentrum Den Helder

Duikvereniging Ostrea

DV Ostrea is een duikvereniging voor Den Helder en omgeving met ongeveer 45 leden. De vereniging is op 25 maart 1994 opgericht. De verenigingsnaam Ostrea komt van het Grieks wat oester betekent. De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). In het logo van de vereniging is de oesterschelp met parel opgenomen.
DV Ostrea organiseert evenementen en verzorgt duikopleidingen en specialisaties. We zijn een actieve vereniging waar, naast de trainingen, opleidingen en buitenwaterduiken, ook gezelligheid en ontspanning hoog in het vaandel staat.
We trainen elke vrijdagavond van 18.00-19.00 in het trainingsbassin en elke zondagmiddag van 16.00-17.00 uur in het wedstrijdbassin.

Naar de website van Duikvereniging Ostrea

Naturistenvereniging Geminat

Geminat betekent het samengaan van twee gelijkwaardige dingen. In het geval van naturistenvereniging Geminat draait het om het samen (gemi) beleven van het naturisme (nat). De vereniging ontstond in 1993 uit een fusie tussen NKZ (Kennemerland-Zaanstreek) en Strandpaal 8 uit Den Helder.
In de kop van Noord-Holland, nabij Schagen, heeft Geminat een klein en eenvoudig terrein, genaamd De Groote Keijns. Het terrein is uniek gelegen, middenin de Zijpe- en Hazepolder, tussen de West-Friese Omringdijk en de Grote Sloot in. Op acht kilometer van De Groote Keijns ligt het naturistenstrand van Groote Keeten, Callantsoog.
Elke eerste zaterdagavond van de maand is er een sauna-avond in de eigen sauna.

Elke twee weken op zondagavond van 18.00 tot 19.00 uur in het doelgroepenbassin heeft Geminat een eigen zwemuurtje in zwembad Het Heersdiep in Den Helder, ook organiseert de club sportactiviteiten en discussie- en massageavonden. Geminat telt ruim driehonderd leden. Van zijn leden vraagt de vereniging zelfwerkzaamheid, zonder dat iets moet.

Naar de website van Naturistenvereniging Geminat

Onderwater Sportvereniging de Aquanauten

Duikvereniging de Aquanauten is een gezellige duikvereniging voor iedereen die het leuk vindt om op een sportieve manier zijn of haar hobby uit te oefenen.
Onderwater sportvereniging de Aquanauten is opgericht in 1969 en heeft ruim 60 leden. Naast duiken is onze duikvereniging ook heel sportief bezig met het beoefenen van onderwater hockey en doen we aan conditiezwemmen. Wil je een keer meetrainen? Je bent van harte welkom, op onze website kun je je daarvoor aanmelden.
Voor iedereen die wil beginnen met duiken, is er gelegenheid om bij ons kennis te maken met de onderwaterwereld en om bij ons een duikbrevet te halen. Leden krijgen tegen een gereduceerd tarief een duikopleiding.
We trainen in het zwembad elke woensdagavond van 20.30-21.30 uur en elke zaterdagochtend van 8.00-9.00 uur in het wedstrijdbassin van het zwembad.

Naar de website van Onderwater Sportvereniging de Aquanauten

M.S.V. Zeemacht

Onze vereniging heeft ongeveer 1400 leden en bestaat uit 15 afdelingen, waarvan in 14 een specifieke sport wordt bedreven. Bij de laatste afdeling zijn verschillende andere activiteiten ondergebracht zoals biljarten, darten, volleybal, het vrouwenkoor en seniorenfitness.
De vereniging is tevens in het trotse bezit van een eigen sporthal waar de diverse afdelingen hun trainingen en wedstrijden kunnen houden.
Het grootste deel van de inwoners van Den Helder heeft hun zwemlessen gevolgd bij onze vereniging. Elke week krijgen ruim 400 kinderen les in Aquacentrum Den Helder. Naast de zwemlessen hebben wij ook de afdelingen schoonspringen, waterpolo en wedstrijdzwemmen die gebruik maken van het water in zwembad Heersdiep.
We trainen in het zwembad op diverse uren, meer informatie op onze website.

Naar de website van M.S.V. Zeemacht

Reddingsbrigade Den Helder

Reddingsbrigade Den Helder is altijd op zoek naar nieuwe leden die het team van vrijwilligers kunnen versterken. Tijdens het zomerseizoen zorgen zij door middel van loop-, rij- en vaarpatrouilles dat de strandbezoekers op het strand veilig kunnen recreëren.

Je bent altijd welkom om op onderstaande lestijden naar het Aquacentrum Den Helder te komen. Je mag dan geheel vrijblijvend een paar proeflessen bij ons komen volgen. Zo kun je ontdekken of er een echte strandwachter in je schuilt en jij deze uitdaging samen met ons aandurft!

Vanaf 8 jaar en in het bezit van minimaal diploma B van het “zwem ABC” ben je al van harte welkom bij het zwemmen.

Onze zwemtijden in het wedstrijdbassin van het zwembad zijn:
Maandag: 19.00 tot 20.00 uur (voor leden tot en met 16 jaar)
Donderdag: 19.30 tot 20.30 uur (voor leden vanaf 17 jaar)

Naar de website van Reddingsbrigade