Borstcrawlcursus

Borstcrawlcursus

Altijd al borstcrawl willen leren? Dat kan bij Aquacentrum Den Helder. Een aantal keren per jaar organiseren wij namelijk een borstcrawlcursus, geschikt voor iedereen die kan zwemmen. Borstcrawl is de snelste zwemslag en is ook de basis voor het leren zwemmen van langere afstanden. De reden waarom de meeste deelnemers van een triatlon of City Swim borstcrawl zwemmen.

De borstcrawlcursus is voor iedereen die de borstcrawl techniek goed of nog beter wil leren beheersen of verbeteren. Niet alleen voor de wedstrijdzwemmer of triatleet maar ook voor de recreatieve zwemmer die wekelijks lekker baantjes wil zwemmen.

Inschrijven

Tijdens deze cursus van 8 weken leer je van professionele begeleiders een juiste borstcrawltechniek. Door middel van videoanalyses staan we onder andere stil bij:

  • De ligging in het water als basis voor iedere zwemslag;
  • Bij de zwemslag (arm- en beenslag) zelf of die effectief is;
  • Hoe je jezelf afzet van de wand;
  • Je ademhaling en rotatie van het hoofd.

Ook ontvang je elke week een trainingsschema, om tijdens je eigen zwembadbezoek verder te kunnen trainen. Via Mijn Zwemcoach kan je ook eigen trainingsschema’s verkrijgen voor als je klaar bent met de cursus.

De borstcrawl keerpunten komen ook aan bod als daar tijd voor beschikbaar is.

Ook als je al borstcrawl ervaring hebt is er tijdens deze cursus uitdaging genoeg om jouw techniek verder te verbeteren. Door een goede techniek kan je langer doorzwemmen voordat je moe wordt, waardoor je zwemplezier groter zal worden en je conditie verbetert.

Ben je klaar met de cursus en beheers je de borstcrawl? Dan is conditiezwemmen voor jou een mooie manier om aan je conditie, maar ook om aan je techniek te blijven werken!
Het conditie zwemmen is altijd onder begeleiding en stelt je instaat om jouw borstcrawlslag verder te kunnen perfectioneren. Voor je het weet zwem je zo 500 meter aan één stuk door!