Aquajoggen

Aquajoggen

Aquajoggen laat zich het beste omschrijven als hardlopen in het water. Een groot voordeel van deze sport is dat de kans op sportblessures zeer klein is.

Bij aquajoggen beweeg je in het water met een wetbelt om je middel en maak je loop- of fietsbewegingen. Een wetbelt is een brede kunststof gordel met een groot drijfvermogen, die ervoor zorgt dat je hoofd boven water blijft en tegelijkertijd voor meer weerstand zorgt. Door de weerstand van het water wordt het joggen zwaarder en gebruik je meer energie dan op het droge. Jouw spieren komen dus goed in actie, terwijl de gewrichtsbelasting laag blijft en je hartslag neemt toe. Aquajoggen is dus de ideale manier om uw conditie op peil te houden! En als je  je hartslag tussen de 100 en 125 slagen per minuut houdt val je af en train je jouw uithoudingsvermogen.

Vanaf de kant lijkt het niet zwaar, maar omdat water zo’n 800 keer dichter is dan lucht, kan het vermoeiender zijn dan hardlopen. Water heeft ongeveer 14 keer meer weerstand dan lucht. En het voordeel van joggen in het water is dat je meteen afkoelt en geen plakkende kleding aan hebt.

Een ander groot voordeel is dat de kans op letsel in het water een stuk kleiner is dan hardlopen op de grond. Water werkt als een schokdemper voor je spieren en gewrichten! Aquajoggen is daarom ook een goede activiteit bij overgewicht, rugpijn en gewrichtsproblemen of om te herstellen na een blessure.

Andere activiteiten om aan de conditie en spieren te werken zijn bijvoorbeeld Aquafitmix en voor de senioren Fifty-Fit.

Dit betreffen doelgroepactiviteiten. Tijdens de zomervakantie gaan de doelgroepen niet door, wij adviseren om in de zomervakantie regelmatig te blijven zwemmen.

Maandag
17 juni
19:00 - 19:45
Nu reserveren Reserveren verplicht
Donderdag
20 juni
10:00 - 10:45
Nu reserveren Reserveren verplicht

Meest gestelde vragen

U kunt gewoon uw badkleding dragen. Er is verder geen extra kleding nodig.

  • Activiteit informatie

    Heeft u nog vragen over deze activiteit? U kunt deze stellen met het onderstaand formulier.