baby-peuter-zwemmen

Baby- en Peuterzwemmen

Wil jij samen met je kleintje lekker zwemmen? Tijdens het baby- en peuterzwemmen worden jij en je baby en/of peuter door middel van oefeningen en spelletjes vertrouwd gemaakt met water en zetten ze de eerste stappen in het watervrij worden. Samen met papa, mama, opa of oma spetteren, zingen en drijven in het ondiepe warme water is voor ieder kind een feest.

Naast het water vrij worden heeft de zwemles tijdens het baby- en peuterzwemmen nog een aantal voordelen:

Baby- en peuterzwemmen

Babyzwemmen

Voor de hele kleintjes (vanaf 16 weken met een minimaal gewicht van 6500 gram), samen met papa en mama. Aan het echte ‘leren zwemmen’ (het Zwem-ABC) zijn ze nog niet toe. Maar toch… ter voorbereiding op dat ‘leren zwemmen’ is al heel veel mogelijk. Het gebeurt allemaal samen met papa of mama. Stap voor stap worden de kleintjes met oefeningen en spelletjes vertrouwd gemaakt met het water. Het in het water zijn, is al een hele belevenis. Er vrij mee om kunnen gaan, is een volgende stap. Spetteren en spatteren, kopje onder en kijken onder water horen erbij. En dan drijven op borst en rug, draaien en buitelen.
Je vrij kunnen bewegen. Springen/vallen van de kant in het water en klauteren vanuit het water op de kant of op een vlot.

Peuterzwemmen

Vanaf 3 jaar begint de basis van het leren zwemmen voor het Zwem-ABC. In het begin wordt veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren lopen in het water, spetteren, te water gaan en er uit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen.

Elke week fijn naar het zwembad.

Dit betreffen doelgroepactiviteiten. Tijdens de zomervakantie gaan de doelgroepen niet door, wij adviseren om in de zomervakantie regelmatig te blijven zwemmen.

Vrijdag
24 mei
09:00 - 09:30
Nu reserveren 3-4 jaar, reserveren verplicht
09:30 - 10:00
Nu reserveren 2-3 jaar, reserveren verplicht
10:00 - 10:30
Nu reserveren 1-2 jaar, reserveren verplicht
10:30 - 11:00
Nu reserveren 4 maanden-1 jaar, reserveren verplicht
Woensdag
29 mei
09:00 - 09:30
Nu reserveren 3-4 jaar, reserveren verplicht
09:30 - 10:00
Nu reserveren 2-3 jaar, reserveren verplicht
10:00 - 10:30
Nu reserveren 1-2 jaar, reserveren verplicht
10:30 - 11:00
Nu reserveren 4 maanden-1 jaar, reserveren verplicht

Meest gestelde vragen

Jazeker, de familiekleedkamers (eerste rij als u binnenkomt) zijn extra groot en zijn voorzien van een opklapbare aankleedtafel.

Vanwege de hygiëne is dat niet mogelijk. U kunt uw kinderwagen in bij de entree van het zwembad stallen.

  • Activiteit informatie

    Heeft u nog vragen over deze activiteit? U kunt deze stellen met het onderstaand formulier.