Zwemles

Zwemles

Op zoek naar de juiste aanbieder voor zwemles Den Helder?

Dan bent u bij Aquacentrum Den Helder aan het juiste adres! Wij geven zwemlessen voor de officiële zwemdiploma’s A, B en C, aan kinderen vanaf 4 jaar (we adviseren vanaf 5 jaar te starten). Hiervoor hebben wij twee lesmethodes (traditioneel en EasySwim), meer over de verschillende lesmethodes kunt u vinden op de website.

Door met uw kind vaak een zwembad te bezoeken, voordat uw kind op zwemles gaat, zorgt u ervoor dat uw kind bij aanvang van de zwemlessen al voor een deel watervrij is. Als uw kind al van tevoren goed watervrij is, behaalt uw kind meestal sneller een zwemdiploma.

Als uw kind bij Aquacentrum Den Helder zwemles volgt voor het A-, B- of C-diploma mag uw kind, onder begeleiding van een betalende- en mee zwemmende volwassene, gratis komen vrij zwemmen. Vergeet niet uw zwemles pas mee te nemen, om die te tonen aan de kassa! Let op: Kinderen die zwemles bij een andere zwemlesaanbieder volgen kunnen niet gratis vrij zwemmen.

Ook geven wij zwemlessen aan (jong) volwassenen en ook aan kinderen die extra aandacht nodig hebben. Denk daarbij aan kinderen met concentratieproblemen, fysieke- en/of cognitieve beperkingen.

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft de Nationale Raad Zwemveiligheid samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche voor aanbieders van zwemlessen opgesteld.

Onze deskundige zwemonderwijzers staan voor uw kind klaar. Omdat wij onze kwaliteit hoog willen houden, werken wij uitsluitend met gediplomeerde zwemonderwijzers. Onze zwemonderwijzers volgen dan ook jaarlijks bijscholing in zowel ontwikkelingen op zwemtechnisch als op het sociaal pedagogisch vlak, hebben allemaal een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en werken volgens de hierboven beschreven Gedragscode Zwembranche.

Onze zwemlesmethodes voor het Zwem-ABC zijn de basis van goed zwemonderwijs. Het is een totaalpakket waar wordt gewerkt naar zwemvaardigheid en zwemveiligheid.

De drie diploma’s A, B en C staan voor:

  • Zwemdiploma A (gemiddeld 64 lessen*)
    Zwemveilig en vaardig in kleine zwembaden zonder attracties.
  • Zwemdiploma B (gemiddeld 16 lessen*)
    Zwemveilig en vaardig in grotere zwembaden met attracties. Zoals een (wildwater)glijbaan, een stroomversnellingen en een golfslagbad)
  • Zwemdiploma C, de Nationale Norm Zwemveiligheid (gemiddeld 16 lessen*)
    Zwemveilig en vaardig in grote zwembaden met attracties en in buitenwater zonder stroming of golfslag. Zoals recreatieplassen en bredere vaarten/sloten (behalve in de zee). Altijd met een ouder en/of verzorger.

Klik hier om uw kind in te schrijven voor zwemles en hier voor de handleiding van de webshop. Twijfelt u nog? Of wilt u meer informatie? U kunt altijd contact met ons opnemen. Bij het inschrijven voor onze zwemlessen betaalt u inschrijfgeld. Beslist u toch om niet bij Aquacentrum Den Helder les te gaan volgen dan kan er geen restitutie van het inschrijfgeld plaatsvinden.

Zwem avonturenboek en online omgeving

Wanneer u kiest voor zwemles bij Aquacentrum Den Helder ontvangt u bij de eerste les een mooie zwemtas en een zwem avonturenboek. Met het zwem avonturenboek maakt u kennis met Bertus de zeehond die door middel van leuke verhalen uw kind meeneemt op reis. In het boek staat belangrijke info voor u als ouder en/of verzorger, kan uw kind beloningsstickers plakken en wordt op een speelse wijze uitgelegd welke vaardigheden er tijdens het lessen voor de diploma’s A, B en C worden aangeleerd.

Naast het zwemboek kunt u ook online de vorderingen van de zwemlessen volgen. Deze zijn in te zien via de online leerlingvolgmodule op de webshop. Naast dat u kunt zien hoe de vorderingen gaan is er uitleg wat de diverse onderdelen inhouden die uw kind oefent.

U kunt kiezen tussen traditioneel zwemlessen of EasySwim zwemlessen

Voor de zwemlessen aan kinderen kunt u bij ons een keuze maken uit de traditionele zwemlesmethode of voor de EasySwim-methode. In beide leert uw kind op een plezierige manier zwemmen en wordt uw kind zowel zwemvaardig als zwemveilig.

* Het vermelde aantal van gemiddelde zwemlessen is indicatief. Dit kan van kind tot kind verschillen. Het ene kind heeft er veel meer nodig dan een ander, en een ander kind heeft er weer minder nodig dan een ander.

Voor de zwemlessen is een 12-baden abonnement op een zwempas benodigd. De Algemene voorwaarden zijn van toepassing.