Toegankelijkheid tribune wedstrijdbassin rolstoelgebruikers

Toegankelijkheid

Zwembad Het Heersdiep is een openbaar gebouw en toegankelijkheid is belangrijk. Het zwembad moet tenslotte door iedereen te gebruiken zijn, ook door personen met een handicap of een beperking.

Om dat te bewerkstelligen is er tijdens de bouw van zwembad Het Heersdiep rekening gehouden met deze gebruikers.

Zo zijn er zes ruime gehandicaptenparkeerplaatsen aanwezig. Personen die gebruik van een rolstoel of rollator maken, kunnen via een flauwe hellingsbaan naar de entree te gaan en het gebouw binnen gaan.

Voor de toegankelijkheid van de diverse verdiepingen is er in het gebouw een lift aanwezig. Ook is de tribune voorzien van een opstelplaats voor rolstoelgebruikers.

Bij de poortjes, om toegang tot het zwembad te verkrijgen, is ook een poortje voor rolstoel- of rollatorgebruikers aanwezig.

Om personen in één van de zwembassins te water kunnen laten, is er een tillift aanwezig.

In het gebouw zijn meerdere toiletruimten aanwezig voor personen met een handicap of beperking, met diverse voorzieningen en voorzien van alarmering. Bij de entree is een ruimte aanwezig en in het zwembad gedeelte zijn nabij het wedstrijdbassin en het recreatiebassin ook nog twee ruimten aanwezig. Deze kunnen ook gebruikt worden om in om te kleden.

De ligweide is voor rolstoelgebruikers of personen met een rollator via een hellingsbaan te bereiken.