Toegankelijkheid tribune wedstrijdbassin rolstoelgebruikers

Toegankelijkheid

Zwembad Het Heersdiep is een openbaar gebouw en toegankelijkheid is belangrijk. Het zwembad moet tenslotte door iedereen te gebruiken zijn, ook door personen met een handicap of een beperking.

Om dat te bewerkstelligen is er tijdens de bouw van zwembad Het Heersdiep rekening gehouden met deze gebruikers.

Zo zijn er zes ruime gehandicaptenparkeerplaatsen aanwezig. Personen die gebruik van een rolstoel of rollator maken, kunnen via een flauwe hellingsbaan naar de entree gaan om het gebouw te betreden.

Voor de toegankelijkheid van de diverse verdiepingen is er in het gebouw een lift aanwezig. Ook is de tribune bij het wedstrijdbassin voorzien van een opstelplaats voor rolstoelgebruikers.

Bij de poortjes, om toegang tot het zwembad te verkrijgen, is ook een poort voor rolstoel- of rollatorgebruikers aanwezig.

Om personen in één van de zwembassins te water te kunnen laten, is er een mobiele tillift aanwezig.

In het gebouw zijn meerdere toiletruimten aanwezig voor personen met een handicap of beperking, met diverse voorzieningen en tevens van alarmering. Bij de entree is een ruimte aanwezig en in het zwembad gedeelte zijn nabij het wedstrijdbassin en het recreatiebassin ook nog twee ruimten aanwezig. Deze kunnen ook gebruikt worden om in om te kleden. De ruimte bij het recreatiebassin is voorzien van een tillift aan een XY-systeem. Ook is er een tillift bij het instructiebassin aanwezig op een rail.

De ligweide is voor rolstoelgebruikers of personen met een rollator via een hellingsbaan te bereiken en de ligweide is voorzien van een pad gemaakt van halfverharding.