Zwem4daagse Den Helder

Zwem4daagse Den Helder

In de week van 7 september tot 11 september start in Aquacentrum Den Helder Nationale Zwem4daagse. Dit evenement kent jaarlijks een kleine 400 deelnemers die in deze week vier dagen lang een afstand van 250, 500 of 1000 meter zwemmen. Wie dit volbrengt krijgt aan het eind van de week een medaille als beloning.

De officiële opening van de zwemvierdaagse is Maandag 7 september om 16:00 uur. Iedere dag kunnen de deelnemers hun baantjes zwemmen van 16:00 tot 19:00 uur. Wie ’s middags of ’s avonds niet kan mag ook ‘s ochtends zwemmen van 7:00 tot 10:00 uur.  Vrijdag is de officiële afsluiting en kan iedereen zijn medaille in ontvangst nemen. Voor deelnemers die op donderdag klaar zijn kunnen ook op donderdag de medaille ophalen.

Deelname kost € 10,50. Kaarten zijn vanaf heden te koop. Kaarten kopen kan t/m 7 september aan de kassa van het zwembad.

Ondanks alle corona maatregelen die gelden in het zwembad kan de zwem4daagse dit jaar toch door gaan. In het water gelden geen afstand beperkende maatregelen meer. Voor iedereen die deelneemt geld wel de regel om al met zwemkleding te komen onder de gewone kleding. Er is dan alleen sprake dat men na de zwem4daagse hoeft om te kleden in de kleedkamers van het zwembad.

Leuke activiteiten
De zwemvierdaagse is naast een sportief evenement bovenal gezellig. Medewerkers van Aquacentrum Den Helder, en verenigingen die gebruik maken van zwembad het Heersdiep organiseren leuke activiteiten in en rondom het buitenbad en recreatiebad.

Elke avond is er voor de jeugd tussen 17.00 en 18.00 een leuke activiteit te volgen: snorkelen, zwemsporten, estafette e.d. worden dan aangeboden.

Het terrein rond het buitenbassin zal in het teken staan van oud Hollandse spelen dus daag je papa, mama, vriendje of vriendinnetje uit om voor of na het zwemmen van de zwem4daagse te gaan blikgooien zaklopen of één van de andere leuke spelen die uitgestald staan.