buitenbad

Buitenbad opent op 1 april!

Het 25-meter buitenbad opent op 1 april bij zwembad Het Heersdiep!
Vanwege de toegenomen energiekosten en onduidelijkheid over de energie tegemoetkomingsregelingen van de overheid koos Stichting Aquacentrum Den Helder er vorig jaar voor om het buitenbad tijdens de koude maanden te sluiten. Nu de buitentemperaturen weer aan het stijgen zijn, is de Stichting van mening dat het buitenbassin met ingang van 1 april weer geopend kan gaan worden.

Momenteel vinden er diverse onderhoudswerkzaamheden plaats in- en rond het buitenbad, en is er begonnen met het opnieuw vullen van het bad met water. Daarna gaat de waterbehandeling en de verwarming van het water weer starten, zodat de bezoekers uiteindelijk met een watertemperatuur van rond de 28 graden heerlijk kunnen komen zwemmen in de open buitenlucht.

Recreatief zwemmen
Als het weer het toelaat zal het buitenbad tijdens het vrijzwemmen ook opengesteld gaan worden, zodat iedereen weer van de familieglijbaan kan gaan glijden en lol maken in het water.

Banen zwemmen
En er kan vanaf 2 april weer, als vanouds, banen worden gezwommen in het 25-meter buitenbad. Het banen zwemmen in het 25-meter trainings- en het wedstrijdbassin blijft ook mogelijk. Het aantal zwemmers gaat weer van vier naar drie personen per baan. Vergeet daarom niet van tevoren te reserveren.

Aantal zwemmers
Het aantal zwemmers was tijdens de sluiting van het buitenbad op 4 personen per baan gezet. Vanaf 1 april worden dit weer maximaal 3 personen per baan.

Kijk voor de tijden op onze website of webshop en reserveer direct uw zwemblok!