Coronatoegangsbewijs

Coronatoegangsbewijs

Afgelopen dinsdag 2 november heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen aangekondigd.

Deze zijn ingegaan op zaterdag 6 november 2021. De belangrijkste maatregel is het coronatoegangsbewijs dat nodig is voor een bezoek aan zwembad Het Heersdiep vanaf 18 jaar en ouder.

Laten we vooropstellen dat dit niet onze eigen mening is, maar de regels die we opgelegd krijgen.Wij hopen dan ook dat u dit begrijpt, accepteert en niet de discussie aangaat met onze medewerkers, die voeren ook alleen maar hun werk uit. Wij vragen u dan ook om onze medewerkers met respect te behandelen.

Wat merkt u van deze maatregelen in ons zwembad?
Vanaf zaterdag aanstaande zal het controleren van de QR-code met een geldig identiteitsbewijs, voor iedere bezoeker van 18 jaar en ouder, bij de centrale entree en eventuele andere ingangen moeten gaan plaatsvinden zoals dat eerst alleen bij de horeca nodig was. Er is geen verplichting om 1,5 meter afstand te houden, maar dat is wel veiliger. Gun elkaar daarom de ruimte en houd buiten het water afstand waar mogelijk.

Heeft u geen geldige QR-code? Dan zullen wij de toegang moeten weigeren. Houd er rekening mee dat onze personeelsleden de maatregelen uitvoeren en niet zelf maken. Een discussie hierover heeft geen zin en kan daarom ook niet gevoerd worden.

Wat is een geldige QR-code?
Een QR-code geldt als een bewijs dat mensen gevaccineerd zijn, onlangs negatief getest of hersteld van covid-19. Mensen zonder bewijs kunnen zich gratis laten testen voor een QR-code waarmee ze toegang kunnen krijgen tot ons zwembad. Via https://www.testenvoortoegang.org/ kunt u een afspraak maken voor een test. Als u geen corona heeft kunt u met de uitslag een QR-code aanmaken die dan 24 uur geldig is en waarmee u ons zwembad kunt bezoeken.

We vragen, als u een geldige QR-code heeft, om niet vlak voor aanvang van de zwemblokken te komen omdat er dan rijen kunnen gaan ontstaan. Wilt u alvast uw QR-code en identiteitsbewijs gereed hebben als u bij de balie komt? Wij danken u voor uw medewerking.

Voor de mensen die geen QR-code kunnen laten zien, komt er binnenkort de mogelijkheid om op zaterdagochtend te zwemmen in het buitenbad. U dient dan wel via de tourniquet naar het buitenbad te gaan, daar om te kleden en via de tourniquet weer naar buiten gaan. U mag dan helaas het gebouw niet betreden. We hopen hiermee te voorzien in ieders behoefte om te kunnen sporten, ook als een QR-code niet tot de mogelijkheden behoort. Wij zullen u op later tijdstip informeren wanneer dit mogelijk zal zijn.

Sporten in onze accommodatie via een vereniging of commerciële huurder
Sport je bij een vereniging/commerciële huurder in onze accommodatie? Dan gaat de vereniging/commerciële huurder de toegang controleren op de momenten dat zij de ruimte huren. Dit geldt ook voor de tribune bij bijvoorbeeld trainingen of wedstrijden. Een vereniging/commerciële huurder kan beslissen deze dan gesloten te houden.

Zwemles
De nieuwe maatregelen hebben voor de zwemles kinderen verder geen invloed op de zwemlessen. Alle lessen worden op dezelfde tijden en dagen gegeven. Voor kinderen gelden er ook geen beperkingen en zij kunnen daarom gewoon veilig bij ons blijven zwemmen.

Alle ouders/begeleiders moeten bij het wegbrengen en ophalen van de kinderen een QR-code laten zien. Heeft u als ouder/begeleider geen QR-code dan willen wij u, in het belang van uw kind, vragen of er een mogelijkheid is dat iemand anders uw kind kan wegbrengen en ophalen. Bijvoorbeeld opa of oma, een buurman/-vrouw of wellicht een andere ouder die u kent van zwemles.

Wat betekent dit voor uw abonnement?
Hoe ongemakkelijk deze maatregel ook is, we mogen in ieder geval de deuren openhouden! U kunt nog steeds komen sporten en genieten van alle faciliteiten die wij onveranderd aanbieden. Helaas zijn wij genoodzaakt om de QR-code te vragen. Wij hebben uiteraard respect voor ieder zijn of haar keuze hierin. Omdat het aan ieder individueel lid is om wel of geen gebruik te maken van ons aanbod, is het niet mogelijk om abonnementen te bevriezen of vroegtijdig op te zeggen. Onze dienstverlening, waarvoor u lid bent geworden, blijft immers onveranderd.

De basisregels blijven gelden:

Wij hopen hiermee met elkaar ook bij te dragen aan het omlaag krijgen van de besmettingscijfers. Blijf gezond!