Buitenzwembad open voor iedereen

Buitenzwembad open voor iedereen

Sinds 6 november moet er ook bij zwembaden een QR-check plaatsvinden, waardoor niet iedereen meer kan zwemmen. Om toch iedereen te kunnen laten zwemmen is er voor iedereen de mogelijkheid om op zaterdagochtenden banen te komen zwemmen in het buitenbad van zwembad Het Heersdiep.

Buitenbad
Buitenbaden vallen onder de buitensporten waardoor iedereen daar banen kan komen zwemmen. Via de tourniquet lopen de zwemmers buitenom naar het buitenbad en verlaten via dezelfde tourniquet het terrein weer. Er zal dan wel buiten omgekleed moeten worden, maar dat zijn velen nog gewent van toen begin dit jaar buitenzwemmen mogelijk werd gemaakt en het gebouw voor iedereen gesloten was.

Medische klachten
Aquacentrum Den Helder had liever gezien dat de 1,5 meter weer terug was gekomen. Sporten, waaronder zwemmen, is voor veel mensen echt noodzakelijk. Sommige mensen hebben onderliggende medische klachten en die hebben ontzettend baat bij sporten. Gezien de besmettingen en de druk op de zorg is het begrijpelijk dat er iets moet gebeuren, maar dat sporters een QR-code moeten tonen vindt het Aquacentrum Den Helder een verkeerde keuze.

Aquacentrum Den Helder hoopt iedereen die wil blijven zwemmen hiermee tegemoet te komen, en dat er voldoende zwemmers komen om dit te kunnen blijven aanbieden.

Reserveren
Voor het buiten banenzwemmen is van tevoren reserveren nodig. Reserveren gaat via deze link of rechtstreeks via de webshop.

LET OP: Op de webshop kan ook een los kaartje worden gekocht. Deze werkt niet op de tourniquet! Er kan alleen gebruik gemaakt worden van een 12-badenkaart!

Toegang is mogelijk vanaf 5 minuten voor aanvang van het zwemblok.

Heeft u geen 12-badenkaart en mag u het gebouw niet in? Vraag of iemand die u kent voor u de kaart wil kopen bij de kassa. U kunt hier de openingstijden vinden.