Geen coronatoegangsbewijs nodig om te zwemmen

Geen coronatoegangsbewijs nodig om te zwemmen

Omdat de meeste mensen de kans hebben gehad om zich te vaccineren en er inmiddels ook al velen zijn gevaccineerd, is door de overheid besloten om vanaf 25 september de anderhalve meter maatregel los te laten en om in risicovolle situaties een coronatoegangsbewijs voor iedereen boven de 13 jaar in te voeren. Zwemmen in Het Heersdiep is daardoor weer een stuk leuker geworden.

Aquacentrum Den Helder
Vanaf 25 september hoeven bezoekers van zwembad Het Heersdiep onderling geen afstand meer te houden. Dit betekend onder andere dat alle douches weer gebruikt kunnen worden, er weer meer personen in de whirlpool en de sauna mogen en dat er op de trap naar de glijbaan geen afstand meer hoeft te worden gehouden. Ook in het water, op de perrons en de tribune geldt ook geen verplichting meer om anderhalve meter afstand tot elkaar te houden.

Coronatoegangsbewijs
Om het zwembad te bezoeken is er geen coronatoegangsbewijs nodig. Wel vraagt het zwembad alle bezoekers om de basismaatregelen te volgen, zoals handen wassen en desinfecteren bij binnenkomst, geen handen te schudden en thuis te blijven bij klachten die passen bij corona.
Een coronatoegangsbewijs is ook niet nodig voor de horeca aan de natte kant en voor het buitenterras. Aan de droge kant moeten bezoekers van 13 jaar en ouder wel een coronapas kunnen laten zien wanneer ze gebruik willen maken van de horeca voorzieningen.

Reserveren
Voor een aantal aquadoelgroepen en het banenzwemmen blijft het nodig om van tevoren te reserveren. Dit staat los van de corona maatregelen. Het zwemmen met drie personen in een baan wordt enorm gewaardeerd door de banenzwemmers en bij sommige doelgroepen was het zo vol in het water dat er bijna niet bewogen kon worden, en is daar een maximum aantal zwemmers voor vastgesteld. Reserveren gaat via onze website https://acdh.nl