laadpalen

Laadpalen op parkeerterrein zwembad

Bij Aquacentrum Den Helder streven we ernaar om de faciliteiten in en rond zwembad Het Heersdiep voortdurend te verbeteren. Een van onze recente initiatieven is het plaatsen van laadpalen op het parkeerterrein van zwembad Het Heersdiep, zodat bezoekers met elektrische voertuigen hun auto ter plekke kunnen opladen. Helaas zijn er bij de gemeente Den Helder nog geen plannen om laadpalen te gaan realiseren bij het zwembad.

laadpalen

Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is er sinds 10 maart 2020 al een verplichting dat er bij een parkeerterrein met 10 (of meer) parkeerplaatsen er minimaal 1 laadpaal moet zijn. Het parkeerterrein bij het zwembad beschikt over 186 parkeerplaatsen en er zijn nog geen laadpalen. Het ontbreken van laadpalen betekent dat bezoekers met elektrische auto’s elders moeten opladen, wat voor ongemak kan zorgen zeker als iemand slecht ter been is. We geloven dat het beschikbaar stellen van laadpalen niet alleen handig is voor onze bezoekers, maar ook bijdraagt aan een duurzamer milieu. Aangezien steeds meer auto’s elektrisch of hybride gaan worden, is de noodzaak om extra laadpalen te plaatsen aanwezig. Om dit bij het zwembad te realiseren, hebben we uw hulp nodig!

Laadpalen:

We vragen onze bezoekers om online een verzoek voor een openbare laadpaal in te dienen bij de gemeente Den Helder. U kunt dit doen via de volgende link: Laadpaal aanvragen – Gemeente Den Helder. Geef bij het indienen van het verzoek, alstublieft het adres “Het Nieuwland 2, 1784EA Den Helder” op.

Daarnaast willen we graag uw mening horen. We hebben een enquête opgesteld van een paar vragen die ons kan helpen dit initiatief verder te ondersteunen. Uw feedback is van onschatbare waarde voor ons en kan een cruciale rol spelen in het overtuigen van de gemeente om laadpalen te plaatsen.

U kunt tot 1 juli de enquête onderaan deze pagina invullen of via deze link.

Uw steun en medewerking worden zeer gewaardeerd. Samen kunnen we ervoor zorgen dat Aquacentrum Den Helder nog toegankelijker en duurzamer wordt voor al onze bezoekers.

Team Aquacentrum Den Helder

Enquête: