Met ingang van april zijn badmutsen verplicht

Met ingang van april zijn badmutsen verplicht

UPDATE: de meeste mensen hadden al snel door dat het hier om een 1 april grap gaat. Voor degene die niet doorklikten op de link in het artikel en vandaag met een badmuts hebben gezwommen: lees op https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Badmuts de voordelen van het zwemmen met een badmuts.

———-

Met ingang van 1 januari 2022 is de nieuwe omgevingswet rondom baden en zwembaden verplicht. De Omgevingswet gaat uitgewerkt worden in 4 besluiten, één daarvan betreft het Besluit activiteiten leefomgeving met de overheidsregels voor activiteiten aangeboden door binnen- en buitenzwembaden. De regels van het Bal richten zich vooral op veiligheid, gezondheid, de kwaliteit van watersystemen en doelmatig gebruik van energie.

Eén van deze punten is de kwaliteit van de watersystemen. Om het zwembadwater voor 1 januari 2022 op tijd gereed te krijgen is het nodig dat wij diverse parameters gaan aanpassen, maar dat zal onvoldoende zijn om te kunnen voldoen aan de nieuwe wetgeving. Een grote bron van vervuiling van het zwembadwater is haar van de bezoekers. Iedereen verliest tijdens het zwemmen haar. In het buitenland is er vanwege wetgeving reeds in zwembaden verplichtingen tot het dragen van badmutsen.

Om op tijd te kunnen voldoen aan de wetgeving is met ingang van april het dragen van een badmuts verplicht voor al onze bezoekers in het binnen- en buitenbassin.

We begrijpen dat dit lastig is voor u kan zijn om op korte termijn een badmuts te verkrijgen. Om het voor u gemakkelijker te maken kunt u via deze link de badmuts tegen sterk gereduceerd tarief bestellen.