Nieuwe tilliften maakt zwemmen voor Peter mogelijk

Nieuwe tilliften maakt zwemmen voor Peter mogelijk

Peter, een wekelijkse bezoeker van Aquacentrum Den Helder, maakt gebruik van het individuele medische zwemprogramma. Ondanks zijn handicap, bereikt hij zelfstandig het zwembad Het Heersdiep, waar hij ontspanning vindt in het water. Voor Peter, die meervoudig beperkt is en afhankelijk is van een rolstoel, is zwemmen een essentiële vorm van lichamelijke ontspanning.

Om te kunnen zwemmen, wordt Peter ondersteund door twee vrijwilligers. Het omkleden en overbrengen naar een zwembadrolstoel gebeurde altijd met de hand. De afwezigheid van een tillift in de MIVA-ruimte en de afwezigheid van een tillift bij het instructiebassin maakte deze taak steeds uitdagender voor de vrijwilligers.

Na een verzoek van de vrijwilligers en Peter, heeft Stichting Aquacentrum Den Helder besloten om grotendeels de kosten voor twee tilliften op zich te nemen. Hiermee wil de Stichting het zwembad toegankelijker maken voor mindervalide personen. De financiering werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit Sportakkoord Den Helder.

Het nieuwe systeem is recentelijk geïnstalleerd en maakt het eenvoudig voor de vrijwilligers om Peter in de MIVA-ruimte over te tillen in een zwembadrolstoel en om Peter bij het instructiebassin te water te laten. Dit vergroot Peter zijn mogelijkheden om te genieten van zwemmen aanzienlijk.

Voor mensen met ernstige beperkingen zijn de mogelijkheden om te zwemmen vaak beperkt. Dankzij deze nieuwe tilliften wordt het zwembad een toegankelijke plek voor iedereen, waardoor ook Peter wekelijks kan genieten van de aangename temperatuur, gewichtloosheid en de ontspannende bewegingen die alleen in water mogelijk zijn.