Zwemmen met dolfijnen

Zwemmen met dolfijnen

In zwembad Het Heersdiep kan men binnenkort zwemmen met dolfijnen. Met deze ludieke actie vraagt het Aquacentrum Den Helder aandacht voor dit dierensoort.

 

 

Dolfijnen
Dolfijnen zijn een familie van de walvisachtige. Voorbeelden van dolfijnen die voorkomen bij de kust van Den Helder zijn tuimelaars en bruinvissen. Deze dieren spreken bij veel mensen tot de verbeelding en terecht. Het zijn zeer intelligente en sociale wezens!

Kennis maken
Eenmalig kan iedereen, jong en oud, met of zonder zwemdiploma (onder begeleiding van een volwassene), kennis komen maken met deze waterdieren en ze van dichtbij meemaken. Met speciale wagens worden de dolfijnen heel vroeg in de ochtend op 1 april afgeleverd bij zwembad Het Heersdiep in Den Helder.

Na aankomst worden de dolfijnen ‘s ochtends losgelaten in het recreatie gedeelte van het zwembad. Inwoners kunnen vervolgens via de ramen bij de entree de dieren komen bekijken. De dieren zijn te bezichtigen tot 3 april.

Meezwemmen
Altijd al een keer willen meezwemmen met dolfijnen? Dat kan vanaf vrijdag tot en met zondag. Men kan in groepjes met de dolfijnen gaan meezwemmen. Als bezoeker hoef je hiervoor niets extra’s te betalen, gewoon het reguliere toegangstarief voor recreatief zwemmen is van toepassing.

Donatie
Voor elke recreatieve bezoeker op vrijdag 1 april zal Aquacentrum Den Helder 50 eurocent doneren aan SOS Dolfijn uit Anna Paulowna. Meer informatie over SOS Dolfijn kunt u vinden op https://www.sosdolfijn.nl/