Zwembad gesloten, zwemlessen tot en met 12 jaar gaan door!

Zwembad gesloten, zwemlessen tot en met 12 jaar gaan door!

Gisteravond is door de overheid aangekondigd dat de zwembaden in Nederland voor een periode van twee weken dicht moeten. De aangekondigde maatregelen gaan vanavond om 22:00 uur in. Dat houdt in dat wij onze deuren sluiten voor recreatief zwemmen, doelgroepen en verenigingen. Wel blijft het zwembad open voor kinderen tot en met 12 jaar om te leren zwemmen (zwemles, snorkelles en natte gym van de scholen). Dat is uiteraard goed nieuws voor de jeugd tot en met 12 jaar en de zwemveiligheid. Maar nog liever hadden wij gezien dat jong én oud mag komen zwemmen.

Voor de zwemlessen bij Aquacentrum Den Helder gaan wij ouders de gelegenheid bieden om hun kind twee keer in de week zwemles te laten volgen. Bij de eerstvolgende les zullen wij u daarover informeren.

We zagen dit niet aankomen, want de overheid had duidelijk aangegeven waarde te hechten aan het sporten. Er is anders besloten vanwege de ontstane druk in de zorg.

De extra maatregelen gelden voor de komende twee weken. Daarna gaan we, als de druk op de zorg voldoende is afgenomen, op 19 november weer terug naar de gedeeltelijke lockdown en openen we weer de deuren voor het vrijzwemmen, de doelgroepen en de verenigingen.

Regionaal kunnen mogelijk nog extra maatregelen gaan gelden. De uiteindelijke noodverordening zal meer duidelijkheid geven en tot die tijd gaan wij uit van hetgeen vermeld staat op de website van Rijksoverheid. Wij hopen dat de extra maatregelen het gewenste effect hebben en dat we over twee weken weer open mogen.