Sportduiken & Recreatief

Sportduiken & Recreatief

Duikverenigingen en onderwatersportverenigingen kunnen ook gebruik maken van duiktoren Triton 12. Voor eigen opleidingen zoals freediving of voor een duikbrevet. De duiktoren is een verstandige tussenstap tussen de zwembadlessen die de cursisten gevolgd hebben alvorens ze de diepte in het buitenwater ingaan.

De duiktoren is voor verenigingen uitermate geschikt om in te oefenen. Het heeft uitstekende omstandigheden (kraakhelder water, geen stroming en goed verlicht).

Voor trim oefeningen zijn er 3 ringen aan de wand van de duiktoren geplaatst (op 3, 6 en 8 meter) zodat er een duidelijk visueel zicht is voor de duiker. Maar ook gecontroleerde afdalingen en opstijgingen zijn goed te oefenen. En wat dacht u van reddingsoefeningen?! Tevens zijn er netten beschikbaar voor nettentrainingen.

Ook is het mogelijk om in de avonduren een nachtduik te maken, we schakelen dan de verlichting uit in de duiktoren. Voor een 2*-opleiding is dit een veilige stap alvorens een echte nachtduik in het buitenwater te gaan maken met de cursisten.

duiktoren-triton-12_3
duiktoren-triton-12_1

Het Aquacentrum heeft een NOB duikschool welke is verbonden aan de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en geeft duiklessen aan personeel van Defensie.

Contactgegevens – Duikzaken: duiken@aquacentrumdenhelder.nl

Ministerie van Defensie
Nederlandse Onderwatersport Bond

Duiklessen

  • 1* – Duikbrevet (Open Water Diver)
  • 2* – Duikbrevet (Advanced Open Water Diver)

 

Specialisaties

  • Droogpak duiken (vanaf 1* duiker)
  • Volgelaatsmasker (vanaf 2* duiker)

 

Introductieduik

Ook kan personeel van defensie bij ons terecht voor een introductieduik.