Sportduiken & Recreatief

Sportduiken & Recreatief

Duikverenigingen of onderwatersportverenigingen kunnen ook gebruik maken van de duiktoren. Voor eigen opleidingen zoals freediving of voor een duikbrevet. De duiktoren is een hele verstandige tussenstap tussen de zwembadlessen die de cursisten gevolgd hebben alvorens ze de diepte in het buitenwater ingaan.

Verenigingen kunnen de duiktoren ook  gebruiken om te oefenen. Het heeft uitstekende omstandigheden (kraakhelder water, geen stroming, goed verlicht) en is uitermate geschikt voor diverse oefeningen. Voor trim oefeningen zijn er 3 ringen rondom de duiktoren geplaatst (op 3, 6 en 8 meter) zodat er een duidelijk visueel zicht is voor de duiker. Maar ook gecontroleerd afdalingen of opstijgingen zijn goed te maken. Ook is het mogelijk om in de avonduren een nachtduik te maken, we schakelen dan de verlichting uit in de duiktoren. En wat dacht u van reddingsoefeningen?!

duiktoren-triton-12_3
duiktoren-triton-12_1

Het Aquacentrum heeft een NOB duikschool welke is verbonden aan de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en geeft duiklessen aan personeel van Defensie.

Contactgegevens – Duikzaken: duiken@aquacentrumdenhelder.nl

Ministerie van Defensie
Nederlandse Onderwatersport Bond

Duiklessen

  • 1* – Duikbrevet (Open Water Diver)
  • 2* – Duikbrevet (Advanced Open Water Diver)

 

Specialisaties

  • Droogpak duiken (vanaf 1* duiker)
  • Volgelaatsmasker (vanaf 2* duiker)

 

Introductieduik

Ook kan personeel van defensie bij ons terecht voor een introductieduik.