Zwembaden in tegenstelling tot eerdere berichtgeving toch helemaal dicht

Zwembaden in tegenstelling tot eerdere berichtgeving toch helemaal dicht

Met pijn in ons hart moeten wij schrijven dat ons zwembad toch helemaal moest sluiten op 4 november om 22:00 uur. We mogen ook geen zwemles geven. Dit in tegenstelling tot het eerdere bericht van de overheid van 3 november waarin men aangaf dat er nog een uitzondering gold voor de zwemlessen van kinderen tot en met 12 jaar. Maar vanmiddag is dat helaas teruggedraaid. Er is dus géén sprake van een uitzondering. Ook zwemlessen én het diplomazwemmen kunnen de komende twee weken géén doorgang vinden.

Twee weken
Het verzwaringspakket gaat gelden voor twee weken. Op 19 november gaan we, als er geen aanvullende maatregelen volgen, weer terug naar de gedeeltelijke lockdown en kan er weer gezwommen worden. Regionaal kunnen mogelijk nog extra maatregelen gaan gelden. Maar net als voor de voorgaande maatregelen geldt ook nu dat de noodverordening weer moet worden aangepast en dat de burgemeester uiteindelijk zijn handtekening moet zetten. Daarnaast komt er nog een reactie van de samenwerkende partijen van de zwembranche. Dit zal de komende dagen gebeuren. Mocht er meer berichtgeving zijn hierover, laten wij u dat uiteraard zo snel mogelijk weten.

Gewenste effect
Voor nu hopen wij natuurlijk van harte dat deze aanscherpingen het gewenste effect zullen hebben en de druk op de zorg snel afneemt en de reguliere zorg vervolgens weer volledig kan worden opgepakt. En dat als dit allemaal weer in rustiger vaarwater is, ons zwembad snel weer helemaal open mag.